Loodwerk

Bij J. van der Lely BV kunt u terecht voor al uw loodwerk. Lood wordt al duizenden jaren gebruikt, al in het Romeinse rijk werden loden leidingen gebruikt om water te transporteren.  In de jaren tachtig ontstond het besef dat lood schadelijk is voor het milieu met als gevolg dat het gebruik ervan aan banden werd gelegd. Loden pijpleidingen werden vervangen door kunststof of koper.

Het gebruik in de bouw is toegestaan vanwege de recyclebaarheid. Lood, maar ook zink zijn duurzame materialen en hebben daarom weinig onderhoud nodig.

Loodwerk

Soorten loodwerk

Lood wordt veelal gebruikt in de opgaande gevel, (al dan niet als spouwlood,) schoorstenen, dakdoorvoeren en slabben rond bijvoorbeeld een doorvoer in een pannendak. De dikte van het lood kan verschillen en is afhankelijk van de toepassing.

Wij voeren allerlei loodwerken uit, variërend van nieuw schoorsteenlood, zoals loketten, nok- en hoekkeperlood tot en met de meest moeilijke en uitdagende individuele detailleringen aan huizen, gebouwen en monumentale panden. Alles wordt uitgevoerd in de juiste dikte. Maak een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. 

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen